implantai

Kada reikia dėtis dantų implantus?

implantai

Tikriausiai tie, kurie turi visus savo dantis, net nepagalvoja apie dantų implantus. Apie juos dažnai negalvoja ir tie, kurie netenka tolimesnio danties, nes jeigu nesimato, tai tarsi nėra ir problemos. Iš tiesų, pasak odontologijosnamai.lt implantavimą atliekančių gydytojų, dažniausia klaida yra manymas, kad poreikis danties implantacijai yra tik netekus priekinio danties. Ir šis yra bene vienintelis atvejis, kada niekas neabejoja, kad tai yra reikalinga vien dėl estetinių priežasčių.

Tačiau ar tikrai žinote, kada dėtis danties implantą nėra būtina?

odontologijosnamai.lt specialistų teigimu, implantacija yra būtina visais atvejais, netekus bet kurio danties. Žinoma, išskyrus tuos atvejus, kuomet dėl traumos vaikas netenka pieninio danties. Ir čia kalbama neatsižvelgiant į estetikos klausimą, o vienareikšmiškai į sveikatos.

Kas nutinka netekus danties?

Dėl tam tikrų priežasčių iškritus ar išrovus bet kurį dantį neabejotinai susiduriama su jau minėtu ir visiems labiausiai aktualiu estetikos klausimu. Pasak odontologijosnamai.lt odontologų, netekus danties gali atsirasti laikinas ar net nuolatinis šveplavimas, kilti sunkumų valgant ar kramtant tam tikrą maistą, gali atsirasti veido deformacija. Visi šie veiksniai dažnai turi įtakos žmogaus pasitikėjimui savimi, norui laisvai bendrauti su kitais, dalyvauti renginiuose, kuriuose reikia bendrauti artimo kontakto metu, jie vengia plačiai šypsotis, juoktis.

Tačiau šie veiksniai nėra patys blogiausi dalykai, lyginant su tuo, kaip tai atsiliepia tolimesnei žandikaulio ir kitų dantų sveikatai. Todėl odontologijosnamai.lt specialistai ragina nedelsti kreiptis dėl protezavimo dėl kelių priežasčių: viena iš svarbiausių – netekus danties, toje vietoje ima nykti žandikaulio kaulas, ir jį „atauginti“ prireiks ne tik daug laiko bet ir pakankamai nemažai papildomų finansų, kita – gretutiniai dantys taip pat ima keisti savo padėtį, gali „nuvirsti“ į tuščią ertmę arba nesant atramos imti klibėti ir iškristi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *