slidinėjimo kelionės

Slidininkų patarimai pradedantiesiems

slidinėjimo kelionėsJei planuojate slidinėjimo atostogas, tačiau šioje srityje esate naujokai, turite vadovautis keliais laiko patikrintais patarimais. Profesionalūs slidininkai teigia, kad išmokti slidinėti – tikrai nėra sunku, svarbiausia – elgtis protingai ir atsakingai. Vienas esminių darbų – suplanuoti slidinėjimo kelionę. Šių pasirinkimas išties didelis, todėl rinkitės atsakingai. Primename, kad vienos trasos rekomenduojamos pradedantiesiems, kitos – patyrusiems slidininkams, todėl neskubėkite. Jei abejojate, pasitarkite su šios srities profesionalais, kurie atsakys į visus jūsų klausimus ir išsklaidys abejones.

Kad slidinėdami jaustumėtės patogiai ir galėtumėte orientuotis į aukštesnius rezultatus, visų pirma turite atkreipti dėmesį į savo stovėseną. Jei renkatės kalnų slides, rankas laikykite priekyje, šios turi būti kiek sulenktos per alkūnes. Atstumas tarp jų turi siekti 50–60 cm. Kojos turėtų būti laikomos maždaug 30 cm atstumu, keliai kiek sulenkti, tačiau nestipriai. Stovėkite tvirtai, svorį tolygiai paskirstykite pėdose. Pradėdami judėti, nežiūrėkite žemyn. Nors jums atrodo, kad prižiūrėdami slides, jausitės kur kas saugesni ir tvirtesni, tiesa visai kitokia. Rekomenduojame žiūrėti ten, kur važiuojate, o slides ilgainiui pradėsite jausti.

Slidininkai teigia, kad viena dažniausių pradedančiųjų klaidų – noras atsilošti atgal. Paprastai manoma, kad tai padidins saugumą, tačiau iš tiesų, slidžių batų priekis praranda apkrovą, todėl slidžių kontrolė suprastėja. Kad slidės būtų tinkamai valdomos, jos turi tolygiai liestis su sniegu. Be to, slidinėdami negalite persistengti ir būti įsitempę. Kuo labiau spausite slides, tuo didesnį pasipriešinimą gausite. Geriausias patarimas – atsipalaiduoti ir mėgautis laisvalaikiu.

Kitas klausimas – lazdos, kurios sukelia itin daug problemų pradedantiesiems. Didžiausia bėda čia tai, kad paprastai lazdomis naudojamasi kaip savigynos įrankiais ir mojuojama į visas puses. Rankas laikykite priešais save, labiau šonuose ir lengvai sulenkus alkūnes. Primename, kad lazdų galai turi būti pakelti kiek aukščiau, kad nekliūtų už sniego. Kad būtumėte tikri teisinga stovėsena, rekomenduojame skirti laiko pamokoms su profesionaliu slidinėjimo instruktoriumi, kuris pamokys teisingo elgesio apsnigtuose kalnuose.

Slidinėdami negalite pamiršti ir saugumo reikalavimų. Elkitės atsakingai ir nedarykite itin staigių judesių. Pasirinkite saugų greitį. Saugus greitis yra toks, kurio metu galite visiškai kontroliuoti slides, laiku pamatyti kliūtis ir jas įveikti, esant reikalui – sustoti. Kitaip sakant, saugus greitis pasirenkamas, įvertinus fizinį pasirengimą ir patirtį, trasą ir eismo intensyvumą. Primename, kad slidinėjant kalnuose, pirmenybę turi tas, kuris leidžiasi pirmas, kadangi negalite dairytis ir įvertinti situacijos už nugaros. Stebėkite, kas vyksta priekyje, ir nepamirškite laikytis saugaus atstumo reikalavimų.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *