Pakabinami šviestuvai namams – vyriško iššūkio vertas reikalas

pakabinami šviestuvai namams

Na, pradėkim nuo vieno paprasto fakto – pakabinami šviestuvai namams ir vyrai nėra pati geriausia kombinacija. Šiek tiek primena situaciją, kai duodi katinui agurką: reakcijos įvairios, bet dažniausiai ne itin pozityvios. Taip, jie gali atrodyti rimti ir pasitikintys savimi, kai laiko grąžtą rankoje, tačiau realybė tokia, kad vyrai ir šviestuvų kabinimas – tai lyg šokiai su drambliu.

„Aš pats padarysiu!“

Vyrų problema, kai reikia kabinti šviestuvus, dažnai prasideda nuo tos magiškos frazės: „Aš pats padarysiu!“ Aišku, ši frazė nuskamba su tokiu pasididžiavimu, kad tau net nesinori jo sustabdyti. Juk jie taip įsitikinę savo jėgomis! Ir tada prasideda: gręžimo garsai, keiksmai, nutrūkę laidai ir, žinoma, nukritusios lempos. Galiausiai prasidės skambučiai elektrikams ar, jei situacija itin „karšta“, net kelionė į parduotuvę naujo šviestuvo. Argi nėra smagu? Pakabinami šviestuvai namams virsta tikru nuotykiu, bet, deja, ne visada linksmu.

„Ar tau nereikia instrukcijos?“

Aišku, vienas iš svarbiausių momentų šioje epinėje kovoje – instrukcijos. Ar kada nors matėte vyrą skaitantį instrukciją? Ne? Tai ir neturėtumėt! Vyrai turi kažkokį vidinį priešiškumą instrukcijoms, tarsi skaitydamas jis prarastų visas savo vyriškas privilegijas. Pakabinami šviestuvai namams, su visais savo mazgais ir laidais, atrodo paprasti, kai jų dar neišpakuoji. Bet vos tik jie atsiduria ant stalo, prarandi bet kokią logiką. Ir tada, kai šviestuvas jau kabo, bet neveikia, instrukcija pagaliau atsiranda. Kaip dažnai būna – jau per vėlu…

„Būtinai nusipirksiu gerą!“

Kalbant apie pakabinamus šviestuvus namams, vyrai ir čia turi savo požiūrį. Pavyzdžiui, nuėjus į šviestuvų parduotuvę. „Koks skirtumas, kuris šviestuvas? Juk jis kabės ant lubų ir niekas į jį nežiūrės. Va laidas, va lemputė, viskas!..“, – tai beveik kiekvieno vyro logika. Estetika? Na, jei šviestuvas apšviečia stalą, koks dar skirtumas? Bet pabandykite pasakyti tai žmogui, kuris dienų dienas rinkosi šviestuvą „Pinterest’e“. Derybos tarp vyro ir moters dėl pakabinamų šviestuvų – beveik mūšio laukas, o kompromisas – retai pasiekiamas taškas.

Kodėl tai vis tiek verta?

Ironiška, bet, nepaisant visų šių iššūkių, pakabinami šviestuvai namams vis tiek yra populiarūs. Kodėl? Nes jie suteikia erdvei charakterį, apšviečia net niūriausią kampelį, ir galiausiai – išmokai. Taip, po poros nukritusių lempų, po kelių sugadintų grąžtų ir galutinio skambučio profesionalui, visgi tai išlieka vienu iš būdų, kaip suteikti namams jaukumo. Be to, juk niekas neprilygsta vyro veido išraiškai, kai šviestuvas galiausiai užsidega. Beje, dažniausiai šis triumfo momentas nutinka, kai lempos įjungiamos ne jų paties pastangų dėka, bet juk svarbiausia rezultatas, tiesa?

Pakabinami šviestuvai namams – tai ne tik interjero dalis, bet ir išbandymas, o kartais – net poros santykių testas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *